[...] z kaszy jaglanej, do tego odpowiednie białko na mleku - powstają pyszne desery o właściwie nieograniczonej kompozycji smaków. gotuję również zupy warzywne. wszelkie źródła ww dobieram tak, by dostarczyć to, co utraciłem podczas diety redukcyjnej - u mnie jest to szczególnie Mg i Ca, czy chociażby substancje o potencjalnym działaniu [...]
[...] z kaszy jaglanej, do tego odpowiednie białko na mleku - powstają pyszne desery o właściwie nieograniczonej kompozycji smaków. gotuję również zupy warzywne. wszelkie źródła ww dobieram tak, by dostarczyć to, co utraciłem podczas diety redukcyjnej - u mnie jest to szczególnie Mg i Ca, czy chociażby substancje o potencjalnym działaniu [...]
[...] chlorków, węglanów, itp. w środowisku wodnym jelita). Warunkiem jest znaczna kwasowość środowiska jelita i zasobność w diecie białek zwierzęcych – podstawowego źródła aminokwasów w czasie wchłaniania magnezu i innych jonów metali. Ponadto wchłanianiu sprzyjają: witamina B6 i D, tłuszcze nienasycone, obecność sodu, itd. Jednak nawet [...]
[...] śledzionie i szpiku. Dzienne zapotrzebowanie to 15mg żelaza. Dobrym jego źródłem są żółtka jaj, wątroba, mięso, płucka, cynadry oraz kaszanka, nasiona roślin strączkowych, warzywa i owoce to cenne źródła tego pierwiastka. Witamina C ułatwia wchłanianie żelaza z przewodu pokarmowego, natomiast produkty mleczne (a konkretnie kazeina) utrudniają.
[...] (ogólne osłabienie jest pierwszym tego objawem), stąd przy chęci znacznego zwiększenia dawki dziennej witaminy B1 należy skonsultować się z lekarzem. Wit. B2 Najbogatszymi źródłami wit. B2 są mleko i produkty mleczne, kasze gruboziarniste, ciemne pieczywo, chude mięso, wątroba. Ryboflawina wchodzi w skład enzymatycznie czynnych związków zwanych [...]
[...] na przekazie merytorycznym. Bo póki co Twój sposób argumentacji sprowadza się do: "ja tak uważam". "ja uważam" że sam tu "dyskredytujesz bezsensownie" innych autorów i inne źródła wiedzy, te które maja więcej przełożenia na realne wyniki sportowe "bo tak uważasz" czemu ludzie biora jedne badanie i robia z nich pępek uniwersum? nie napiszesz/nie [...]
[...] związków antyestrogenowych blokujących receptory estrogenowe w różnych tkankach m.in. w tkance tłuszczowej. Jak często powinien być podawany enanthat testosteronu? Niektóre źródła podają, że powinien być podawany raz na 4 tygodnie. Jednak nowsze badania pokazały, że gdy jest stosowany u pacjentów z taką częstością już po 2 tygodniach występował [...]
[...] o dużej intensywności, zwiększa zdolność wysiłkową, stymuluje tworzenie masy mięśniowej, przyspiesza regenerację po wysiłku, zwiększa wykorzystanie tłuszczów jako źródła energii. BCAA Powder /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/fa14ad28363d484d883ce6e797e8a814.jpg Proszek BCAA to kombinacja aminokwasów o rozgałęzionych łańcuchach (L-leucyna, [...]
[...] z której korzystamy jest fluoryzowana, należy takie pasty stosować z umiarem. Objawy zatrucia mogą wystąpić przy spożyciu od 20 do 80 mg dziennie. Źródła Najważniejszymi źródłami fluoru są herbata, ryby morskie i rośliny kapustne, fluorowana woda pitna. Fosfor osfor znajduje się we wszystkich żywych komórkach i pokarmach a około 80% [...]
[...] jak zupowary, które automatycznie ugotują, a potem zmiksują na gładką masę. Warto włączyć niektóre warzywa, bo jednak niektórych witamin/minerałów nie znajdziesz w innych źródłach. Próbowałeś gotowanego jarmużu? Świetne źródło witaminy A, C, K. Szczególnie o witaminę K ciężko w produktach odzwierzących. Z tłuszczy, warto pomyśleć nad masłem, [...]
[...] jak zupowary, które automatycznie ugotują, a potem zmiksują na gładką masę. Warto włączyć niektóre warzywa, bo jednak niektórych witamin/minerałów nie znajdziesz w innych źródłach. Próbowałeś gotowanego jarmużu? Świetne źródło witaminy A, C, K. Szczególnie o witaminę K ciężko w produktach odzwierzących. Z tłuszczy, warto pomyśleć nad masłem, [...]
[...] I teraz czy "kranówa" bezpośrednio z uzdatnialni różni się od "kranówy" w domach? A teraz czystość wód źródlanych Kiedyś osoby pijące wody źródlane u źródła miały niejednokrotnie problemy natury WC obecnie jest to bardziej nadzorowane więc takie rzeczy się raczej nie zdarzają Ale czy to nie daje do myślenia że gdzieś tam [...]
[...] w zasadzie to, że chia zawiera więcej wapnia, natomiast siemię jest bogatsze w magnez. Stąd też chia może być pomocna dla osób na diecie bezmlecznej, gdyż wtedy wszelkie źródła wapnia są na wagę złota. Natomiast w każdym innym przypadku, z doświadczenia zwykle brakuje w diecie właśnie magnezu, bo 3 plasterki dobrego sera żółtego i mamy sprawę [...]
[...] HMB (hydroksymetylomaślan) jest bioaktywnym składnikiem pokarmowych z grupy krótkołańcuchowych rozgałęzionych kwasów tłuszczowych, uznawanym przez niektóre źródła za czynnik witamino-podobny (o działaniu zbliżonym do witamin), występującym naturalnie - w niewielkich ilościach – w pożywieniu, jak również wytwarzanym w [...]
[...] fluoru i chloru nie są określone (brak ograniczeń), natomiast ograniczone są PRI np.. wapnia (700 mg), magnezu (150-500 mg) czy cynku (9,5 mg). FLUOR: wg w/w oficjalnego źródła EUFIC: Cytat: Fluoride EU PRI (1) PER DAY No values for this mineral. BEST SOURCES Seafood (bony fish), drinking water, tea. FUNCTIONS Helps prevent dental caries and [...]
[...] bardziej niż ktokolwiek inny pilnie kontrolować jakość i prawidłowy rozkład posiłków w ciągu dnia, a także przestrzegać ścisłych ograniczeń ilościowych. Różnorodne źródła białek W porównaniu z białkami zwierzęcymi białkom roślinnym często brakuje jednego lub wielu aminokwasów o zasadniczym znaczeniu. Wyjaśnia to z dietetycznego punktu [...]
Zwiększ magnez, pisałem dzisiaj to u Amido: "Obecnie na dobę mam dwa źródła: - Orange Triad - 100mg w 6 tabletach które biorę 3x2szt - Asmag - czysty magnez bo sporo wit. B6 (1500% dz.sp.) jest już w Orange i tego Asmagu biorę 3x4tabletki gdzie tabletka zawiera i tu różnie podają 20mg do 30mg magnezu Łącznie z samych tabsów mam więc około 340mg [...]
[...] bo one utrudniają wchłanianie kreatyny. 2.Unikaj kofeiny i guarane. 3. z tego co wyczytałem to jeszcze musisz dostarczać odpowiednie dawki: -lecytyny, magnezu (podstawowe źródła organicznego fosforu) -chromu, cynku, wanadu (ponieważ niedobór niekorzystnie wpływa na magnezowanie kreatyny przez komórki mięśniowe) -antyoksydentów, kompleksu [...]
tsu kłeszczyns do s.m.p.a./domer 1. napisałeś (s.m.p.a.) niedawno tutaj że są lepsze źródła tłuszczu niż nasiona słonecznika czy mógłbyś przybliżyć nam tą kwestię? co jest nie tak z nasionami słon? przez jakie względy jest gorszy niż inne źródła tłuszczu? jem 100 gram dziennie głównie dlatego że jest tani jak barszcz o co chciałbym zapytać osobno, [...]
o ile nie wsuwa się go w towarzystwie warzyw zawierających kwasy zmniejszające przyswajalność wapnia. Przy notorycznym i długotrwałym wsuwaniu twarogu np. z pomidorami, może dojść nawet do chorób stawów. Poprosze o linka do tych rewelacji? sporo magnezu, Bardzo malo magnezu, nabial jest slabym zrodlem magnezu, sa znacznie lepsze zrodla. witamin. [...]